Denne side understøttes ikke optimalt i Internet Explorer. Vi anbefaler derfor, at du benytter en anden browser (fx Google Chrome, Edge, Firefox etc.)

Hvornår bør man udskifte en sikkerhedshjelm?

Logo
Hovedværn

Hvornår bør man udskifte en sikkerhedshjelm?

Vi henviser til producentens brugsanvisning, for den enkelte hjelms forventede levetid. Man bør dog være opmærksom på, at visse faktorer i ens arbejdsmiljø, kan medvirke til at forringe sikkerhedsevnen langt hurtigere end den angivne levetid. Eksempelvis ved udendørs brug, hvor hjelmen udsættes for solens UV stråler — eller andre udsatte opgaver. Her anbefales en udskiftning inden for 3 år, mens fluorescerende hjelme anbefales udskiftet efter blot 1 år.

Husk desuden, at en hjelm der udsættes for kraftigt tryk, klem eller fald fra større højder skal udskiftes omgående — også selvom der ikke er synlige skader. En beskadiget sikkerhedshjelm yder aldrig en tilstrækkelig beskyttelse. Sikkerhedshjelmens hovedindsats skal tilpasses den enkelte bruger således, at den — med eller uden hagerem — sidder fast når hovedet bevæges. Kun med korrekt tilpasning opnås optimal beskyttelse. Tilpasningen er vigtig for, at hjelmen sidder fast og giver en tilstrækkelig stor sikkerhedsafstand mellem hjelmskal og hoved. Når der vælges sikkerhedshjelm skal man være opmærksom på, at afstanden mellem hovedets toppunkt og undersiden af hjelmskallen er min. 25 mm og max. 50 mm.

Standarder for hovedværn

EN 397 Industrisikkerhedshjelme, ambulancehjelme, redningshjelme og tjenestemandshjelme

EN 443 Brandmandshjelme til brandbekæmpelse i bygninger og andre bebyggelsesanlæg

EN 812 Hårde arbejdshatte Industrisikkerhedshjelme, ambulancehjelme m.m.
er godkendt iht.

EN 397 Ud over at opfylde standardens minimumskrav kan hjelmen have følgende tillægsgodkendelser:

  •  Meget lave temperaturer -20°C eller -30°C
  •  Meget høje temperaturer +150°C
  •  Elektrisk isolerende 440 V a.c.
  •  Sidepåvirknig LD (et krav på de fleste byggepladser)
  •  Sprøjt af smeltet metal MM


OBS! Er der indbygget visir i hjelmen, må dette ikke forveksles med visirer til hjelmmontering. Indbyggede visirer dækker kun øjnene og ikke selve ansigtet.

Vores brandmandshjelm er godkendt iht. EN 443

Denne standard specificerer minimumskrav til brandmandshjelme — herunder et stort antal testsituationer i varme såvel som kulde (-30°C). Hjelmene skal yde optimal beskyttelse under ekstreme vilkår. De er som regel med indbygget øjenværn og meget komfortable at benytte, idet hjelmen ofte bæres lang tid af gangen og i ekstreme situationer. Bump Caps/hårde arbejdshatte er godkendt iht. EN 812

En Bump Cap er ikke en sikkerhedshjelm, men som det fremgår af EN 812. Kasketten er beregnet til at beskytte mod slag fra stationære objekter og ikke mod faldende genstande eller genstande i bevægelse.


Form is not valid - Please fill required fields. Error - contact administrator.