Denne side understøttes ikke optimalt i Internet Explorer. Vi anbefaler derfor, at du benytter en anden browser (fx Google Chrome, Edge, Firefox etc.)

Fakta om egenkontrol i den daglige rengøring

Logo
Daglig rengøring og egenkontrol af inventar/køkken

Egenkontrol


Hvorfor er egenkontrol vigtig i den daglige rengøring?

En grundig egenkontrol sikre en høj fødevaresikkerhed i alle køkkener.

I alle øvrige lokaler (ikke vådrum) skal de vandrette flader på inventaret rengøres jævnligt, og efter behov for at undgå ophobning af støv og snavs, der kan binde fugt og dermed bakterier eller blot skabe et dårligt indeklima. Her er det nødvendigt med grundig og hyppig egenkontrol, for at sikre et rent og bakteriefrit miljø.  

Sådan foretages den mest effektive egenkontrol

Egenkontrol betyder, at virksomheden selv har ansvar for at foretage hygiejniske kontrolmålinger i det pågældende arbejdsmiljø. Fødevaredirektoratet har gjort egenkontrol til lovkrav for alle, der forarbejder fødevarer. Er du I tvivl om egenkontrol, så lad Stadsing A/S være din rådgiver. Vi har udviklet en håndbog, som gør det nemt og overskueligt i hverdagen at opretholde en høj hygiejnestandard i køkkenet.

Stadsings salgskonsulenter er uddannet i at kunne være din sparringspartner vedr. alt indenfor køkkenrengøring, og de også giver gode råd om personlig hygiejne, fødevarehygiejne, rengøring, desinfektion osv..

Ring til vores kundeservice på tlf. 70 15 34 00 for yderligere informationer eller send en e-mail til [email protected].
 

Hvad er en effektiv daglig rengøring?

I almindelige lokaler, i institutioner og virksomheder foretages der afstøvning med egnede rekvisitter (klud, børste, mopper o.lign). Aftørring på overflader, der tåler vand sker typisk med universalrengøring, hvor det foretages med enten hårdt opvredet klud/moppe eller let fugtede klude/mopper. Under inventar hører også vægge og lofter.

Køkkener er et større kapitel, da der kræves en god daglig rengøring af alle overflader, der har været i brug, samt jævnlig/ofte rengøring af alle øvrige overflader. Dette skyldes at høj køkkenhygiejne er en forudsætning for at opretholde en høj fødevaresikkerhed. 

I køkkenet bruges typisk traditionel rengøring med klud/svamp/børste og sæbevand.

Vi har et stort udvalg af rekvisitter med mulighed for farvestyring i forskellige afdelinger, samt flere universal midler med gode affedtningsevner.

 

Hvad skal jeg bruge til daglig rengøring af inventar?

Alle vandrette og lodrette overflader, der tåler vand kan rengøres med universalrengøringsmidler. Vi har universalrengøring i mange udgaver, som kan være stærke midler i PRO-udgave, og mere milde som NEXT og produkter med Svanemærket. Produkter i disse kategorier kan eksempelvis være:


Form is not valid - Please fill required fields. Error - contact administrator.