Denne side understøttes ikke optimalt i Internet Explorer. Vi anbefaler derfor, at du benytter en anden browser (fx Google Chrome, Edge, Firefox etc.)

Hvordan skal køkkener og kantiner rengøres?

Logo
Køkken- og kantinerengøring

Sådan rengøres køkkener og kantiner

Rengøring af storkøkkener og fødevarevirksomheder kræver de rette rengøringsmidler og arbejdsmetoder. 

 

Fremgangsmåder:

Til den daglige rengøring benyttes Alkalisk køkkenrengøring, Drynal rengøringsmiddel pro eller anden tilsvarende universalrengøring.

En gang om ugen vaskes med Penitol desinfektionsmiddel efter den almindelige og grundige rengøring.

 

Overflader, der er i kontakt med fødevarer: 

  1. Rengøring
  2. Afskylning med rent vand
  3. Desinfektion – husk virketid ca. 5-10 min.
  4. Afskylning med rent vand


Vægge og inventar: Ved periodisk rengøring anvendes Grov rent til fjernelse af fedt og mados.

Komfur, steger, emhætter: Kan efter behov affedtes med Affedtningsmiddel, dog ikke aluminium (korroderer).

Ovn: Kan med fordel rengøres med rensemiddel, eksempelvis Ovnrens vnr. 1732. Mange ovne har dog specielle renseprogrammer med hhv. aut. doseringsudstyr eller rensetabletter.

Gulv: Brug vand- og støvsuger til at støvsuge gulvet tørt, så kalkdannelse undgås i hjørner, og der hvor gulvet ikke har den rigtige hældning.

Skumanlæg til køkken- og kantinerengøring:

  1. Fyld beholderen op med Alkalisk skumrengøringsmiddel pro/off eller Alkalisk skumrengøring m/klor.
  2. Skum et område ind (ca. 5 min. bearbejdningstid).
  3. Brug børste eller blå skuresvamp til de lodrette flader og evt. gulvskrubbe/Doodlebug til gulve.
  4. Skyl efter med rent vand, gerne varmt for bedre fedtafskylning.
     

Periodisk rengøring:

  1. Fjern evt. kalk med Surt skumrengøringsmiddel pro/off. i beholderen.
  2. Når der udføres periodisk rengøring, benytter der mere kraftigere rengøringsmidler samt en grundigere køkkenrengøring.
  3. Afslut med Alkalisk køkkenrengøring off, indholdet af kaklbindere blanker overflader og efterlades smudsafvisende.


Form is not valid - Please fill required fields. Error - contact administrator.